miercuri, 25 septembrie 2013

Scaunele ergonomice - lux sau necesitate ?

      Datorita preturilor in scadere, scaunele ergonomice de birou nu mai sunt considerate un lux ci mai degraba o necesitate. Pana acum cativa ani, astfel de scaune impunatoare erau utilizate doar de directori de companii si de catre manageri. Astazi, lucrurile nu mai stau chiar asa; oricine isi poate permite achizitionarea unui astfel de scaun.
      Preturile la un astfel de element de mobilier pornesc de la 200 – 300 lei si ajung pana la 2000 – 3000 lei pentru varfurile de gama. Aceste preturi sunt influentate in cea mai mare parte de brand-ul care le produce, materialele folosite la fabricarea lor si design-ul. Ideal este sa gasiti un echilibru intre aceste elemente.
     Mai nou, companiile multi-nationale dar si cele nationale au inceput ample programe de echipare a birourilor cu astfel de scaune ergonomice. S-a dovedit in urma unor studii ample ca angajatii care beneficiaza de astfel de scaune la birou sunt sensibil mai productivi decat cei care nu beneficiaza de astfel de scaune.
     In cazul in care v-ati planificat in viitorul apropiat achizitia unor astfel de scaune directoriale, va sfatuiesc sa testati scaunele respectiv inainte de a le cumpara. Exista cu siguranta un showroom in orasul dumneavoastra care sa va permita acest lucru. Nu va lasati impresionati doar de parerile celor din jur despre confortul unui astfel de scaun. Ceea ce pentru ei inseamna pozitie confortabila, nu este obligatoriu sa fie si pentru dumneavoastra. Cateva sfaturi privind aceasta pozitie sunt:
-          talpile picioarelor sa atinga in intregime podeaua;
-          genunchii sa aiba un unghi de 90 de grade;

-          spatarul sa urmeze forma naturala a coloanei vertebrale.

miercuri, 18 septembrie 2013

Pericolele ascunse din saltele


         Stiati ca 20% din problemele dermatologice (cifra luata din Manualul Merck de Diagnostic si Tratament) raportate sunt din pricina spatiului de dormit, mai precis din cauza saltelelor neingrijite? Praful si bacteriile depozitate in saltele pot cauza alergii si iritatii, asta in conditiile in care spatiul de odihna ar trebui sa fie unul cat se poate de relaxant si de lipsit de pericole.

          Nu degeaba medicii specializati in dermatologie si ortopedie le recomanda pacientilor sa-si cumpere saltele latex sau saltele memory foam. Ele nu permit depozitarea prafului si nici nu sunt umplute cu materiale organice, deci nu putem vorbi nici de depunerea prafului si nici de dezvoltarea unor culturi de bacterii.

          Praful e locul in care acarienii se aduna cu miile. Acele mici artropode se hranesc cu praf si cu materii organice, insa prin faptul ca elimina fecale, creeaza un mediu toxic in saltele, care poate provoca boli de piele si alte probleme dermatologice. In plus, praful este un cunoscut factor alergogen, care provoaca alergii si iritatii ale mucoasei nazale. Aceasta este explicatia pentru care toti specialistii recomanda aspirarea saltelei pe ambele parti cel putin o data pe luna. In conditiile in care intr-un singur gram de praf se gasesc pana la 190 de acarieni, eliminarea lor prin aspirare nu inseamna decat un mediu mai curat si mai sanatos.

          Al doilea pericol din saltele sunt bacteriile. Ele se depoziteaza fie in interior (in general la saltele clasice), fie pe murdaria de pe tesatura. Practic, de fiecare data cand salteaua se pateaza (cu sange, cu resturi de mancare sau doar cu transpiratie), bacteriile formeaza rapid culturi si nu numai afecteaza tesatura, ci si provoaca rapid probleme dermatologice. E destul de greu ca ele sa patrunda in organism, insa contactul cu pielea provoaca reactii imunitare neplacute si, implicit, nu permite odihna atat de necesara. Din acest motiv, atunci cand saltelele sunt aspirate, ele trebuie si curatate, fie cu solutii enzimatice, fie cu detergenti speciali pentru tesaturi.


        Nici saltelele moderne, care oricum sunttratate impotriva alergiilor si a micro-organismelor, nu sunt mai prejos. Totusi, cu o ingrijire minimala, problemele acestea dispar, la fel si riscurile asociate lor.



joi, 2 mai 2013

Proprietatile de baza ale unei saltele

Proprietatile de baza ale unei saltele

Cand vine vorba de saltelele pentru pat, este indicat sa ascultam cateva indicatii ale specialistilor, si sa tinem cont de proprietatile acestora. Cele mai bune sfaturi sunt date, in general, de cei care vand mobilierul, aveti insa grija ca acesta sa nu aiba un interes material, pentru a vinde un anumit tip de saltele. Orientati-va catre magazinele cu nume, unde personalul este instruit in traininguri de specialitate.

O saltea de o elasticitate in conditii optime, va sustine intr-un mod corespunzator toate partile componente ale corpului pe intreaga durata noptii. Astfel va sprijini mijlocul si zona lombara, aceasta avand o flexibilitate suficienta pentru zona pelviana si cea a omoplatilor.
Cat despre grosimea saltelei, aceasta este bine sa aiba minim 15 centimetri, in timp ce lungimea trebuie sa fie mai mare cu cel putin 10 centimetri decat inaltimea celui care se va folosi de ea. Nu trebuie sa uitam nici de cadrul patului, acesta influentand in mod direct dimensiunea saltelei.
Exista si varianta unor saltele cu doua fete, una pentru vara si una pentru iarna. In cazul in care salteaua nu este pentru cele anotimpuri, un sfat foarte important, este sa intoarceti salteaua odata la 2-3 luni, pentru ca aceasta sa-si mentina proprietatile, somnul dvs. fiind mai linistit.

Picturi pe pereti, la moda ca design interior

Picturi pe pereti, la moda ca design interior

Cele mai nastrusnice metode de a scoate in evidenta o camera, se regasesc in general in ideile parintilor de a amenaja camera celui mic. Aici apar tot felul de desene si tot felul de modele de mobilier, care mai de care mai ciudat. Paturi in forma de masinute sau casute in miniatura, covorase cu membrii din desene animate sau perdele si draperii cu animalute, sunt doar cateva din cele ce se pot gasi pe piata.

Una insa, atrage atentia intr-un mod evident, mult mai tare decat toate celelalte, fiind si destul de noua in tara noastra, si de asemenea, destul de rar intalnita. Aceasta este pictura pe perete. Nu este intalnita doar in cazul camerelor celor mici, ea se mai gaseste si in alte ipostaze, dar acestea sunt mai rar intalnite.

Printre cei care apeleaza la astfel de designuri, se numara tot mai multe persoane din mediul urban, dorind sa dea un pic de culoare camerei celui mic. Sunt adevarati artisti, cei care reusesc se decoreze camerele in acest fel, si exemple sunt foarte multe numai la noi in tara. Obiceiul este preluat de peste hotare, acolo unde se realizeaza acest lucru de ani buni.
Trebuie sa recunoastem insa, ca acest tip de pictura pe pereti, este una foarte interesanta, si poate creea adevarate povesti intr-o camera obisnuita si monotona.

Mobila din lemn de trandafir


Mobila din lemn de trandafir

Probabil una dintre cele mai apreciate materii prime in industria mobilierului, este lemnul de trandafir. Acesta este unul foarte rezistent in timp, chiar in tara noastra gasindu-se pe diferite siteuri de licitatii, mobila de trandafir veche de peste 100 ani, intr-o stare foarte buna. De asemenea si stralucirea de care dispune acest tip de mobilier, il face probabil, unul dintre cele mai apreciate tipuri de lemn, folosit in industria producatorilor de mobila, atat din tara noastra, cat si din celelalte tari europene.

Preturile acestui tip de mobilier sunt si ele unele destul de mari, datorita calitati lemnului, dar si a renumelui ce si l-a acumulat in timp. Putem sa evidentiem ca, pretul unui set complet de mobilier pentru o camera, incepe de la 15.000 de lei, si poate depasi usor cateva zeci de mii de euro. In functie de bugetul fiecaruia, acestea pot fi mai elegante, cu o tenta mai moderna, sau pe stilul clasic.
Una din tarile europene din care Romania face import de mobila din trandafir, este Italia. Aici sunt produse foarte multe modele ultra moderne, ce sunt aduse pe comanda, pentru cei care isi permit acest lux in tara noastra.
Nu putine sunt casele in care, mobila de trandafir face deliciul privitorilor la noi in tara.

Mobila direct din fabrica

Mobila direct din fabrica

Cel mai mare avantaj, atunci cand trebuie sa cumperi ceva, este sa-l poti obtine direct de la producator. Astfel reusesti sa scutesti costurile suplimentare care sunt adaugate, in cazul treceri produsului prin mai multi intermediari. Dar cum poti obtine produse de mobilier, fara sa mai fi nevoit sa platesti costul de intermediere al magazinului care il vinde? Foarte simplu, trebuie sa te adresezi direct fabricii producatoare. Datorita numarului foarte mare de producatori de mobila de la noi din tara, aproape toate atelierele de mobilier vand direct, fara sa mai treaca mobila prin magazin. Astfel se scutesc taxele de inmagazinare, dar si costurile de transport pana la magazin, si a altor cheltuieli, ce trebuiesc acoperite din banii adaugati la mobila.

Daca pentru bucuresteni, cele mai la indemana fabrici de mobila sunt cele aflatate in judetul Ilfov, in imediata apropiere a orasului, pentru cei din provicie optiunile sunt putin mai dificile. Nu sunt insa extrem de dificile, astfel ca, pe langa fiecare oras mai maricel al tarii noastre, se gasesc fabrici sau ateliere de mobilier.
Singurul incovenient in aceasta situatie, este acela ca trebuie sa astepti dupa mobila, pana aceasta este realizata. In cazul achizitionarii ei direct din magazin, aceasta poate fi livrata pe loc.

Mobila din lemn de nuc

Mobila din lemn de nuc

Pentru ca numarul producatorilor de mobilier din tara noastra este intr-o continua crestere, aceasta datorandu-se numarului tot mai mare de cereri in domeniu, materia prima din care este realizata mobila este din ce in ce mai diversificata. Pe langa clasicele materii prime, stejarul sau bradul, un tip de lemn mai putin obisnuit este folosit acum pentru proiectarea unor piese de mobilier foarte atractive. Acest lemn este cel de nuc, si este foarte apreciat de catre clienti.

Lemnul de nuc estre folosit in industria mobiliera de foarte multi ani, insa cantitatile de mobilier realizate din acest tip de lemn nu sunt foarte multe, acesta fiind un lemn destul de scump.
Din lemnul de nuc sunt realizate sifonierele clasice cu vitrina, foarte atragatoare pentru livingurile de moda veche, paturi duble, ce au in cele mai multe cazuri si o lada, sifoniere cu usi curbate, pe stilul clasic regasindu-se cele cu mai multe usi sau chiar mese cu taburete sau scaune anexate.

Pretul acestui tip de mobilier este unul destul de mare, informativ un pret al unei mobile de camera din ani `70 , reconditionata, se ridica undeva pe la 1500 euro. Pentru mobila noua, preturile sunt ceva mai piperate, dar calitatea lemnului din care sunt facute, le face foarte durabile in timp, si foarte rezistente la diferite socuri suferite.

miercuri, 1 mai 2013

Cabina de dus, element de design

Cabina de dus, design si stil

Pentru multi dintre noi, cel mai relaxant loc din casa, este fara indoiala baia, iar mult asteptatul dus, dupa o zi foarte calduroasa, poate fi de cele mai multe ori, un moment magic. Pentru acest lucru, designerii mobilieri au proiectat modele care mai de care, mai interesante, publicul doritor avand de unde sa aleaga.

Ce trebuie sa stim, cand alegem cabina de dus

Primul pas in alegerea cabinei de dus este influentat de spatiul pe care il avem in baie. Daca avem un loc spatios, in care ne putem permite o cabina mai mare, atunci este indicat sa alegem pe masura spatiului. Daca totusi spatiul este unul foarte restrans, ne putem orienta catre ceva mai mic, care doar sa ne satisfaca dorinta de dus.
Tot la capitolul factori de influenta se regaseste si partea financiara, care va influenta in mod direct modelul de dus pe care il vom alege. De cele mai multe ori, aceasta este aleasa si in functie de bugetul alocat pentru baie in general, renuntandu-se la anumite elemente pe care ni le doream, sau cumparand unele mai ieftine, pentru a achizitiona o cabina de dus mai eleganta.

Trebuie sa fim siguri ca spatiul pe care aceasta il va ocupa, nu va influenta foarte mult si celelalte elemente din baie, astfel incat sa ne trezim cu o asezare total neuniforma, din cauza cabinei de dus.

Aranjarea casei, pas cu pas

Aranjarea casei, pas cu pas

Cand vine vorba de amenajarea propriei case, si te si pricepi un pic in domeniu, atunci cu siguranta nu te vei orienta catre vre-un magazin de mobila, ci iti vei cumpara materialele necesare, si te vei apuca sa ti-o decorezi cum iti place, lucrand bucata cu bucata la fiecare componenta de mobilier.

Decorare living


Pentru a decora livingul, o sa incepi cu partea de jos, pentru care pregatesti un parchet de calitate, ce se supune cerintelor dvs. Urmeaza partea de mobilier, care este influentata foarte tare de spatiul disponibil, dar si de stilul pe care doresti sa-l abordezi. Dupa mobilier, urmeaza amenajarea peretiilor, ce vor fi intr-o culoare conform tentei pe care doresti sa o dai camerei, jaluzelele sau perdeaua, in functie de stilul ales, si apoi tavanul, ce poate fi unul fals, sau se poate opta catre o lavabila, in majoritatea cazurilor alba. Urmeaza elementele digitale ale camerei, aici includem un minim de TV si calculator.

Aranjarea dormitoarelor


Pentru locuintele care au mai multe dormitoare, atunci se poate opta catre stiluri diferite, in functie de sexul copilului, sau varsta acestuia. Mobila trebuie sa fie una cat mai moderna, dar intr-o suprafata foarte mica.
Baia si bucataria trebuiesc si ele amenajate cat mai bine, si trebuie sa pastreze stilul general al casei. Pentru acestea este ceva mai usor, aici puteti fi influentati de elementele specifice fiecaruia dintre locuri, precum cada sau dus la baie si aragaz sau frigider, pentru bucatarie.

vineri, 19 aprilie 2013

Materialul propice pentru realizatorii de scaune

Materialul propice pentru realizatorii de scaune

Unul din elementele de mobilier foarte intalnite in majoritatea bucatariilor din Romania, dar si in alte ipostaze precum birou, mese de camera sau orice alt spatiu in care omul se poate odihni stand asezat, este scaunul. De la cele mai simple modele de scaune, disponibile in zonele de tara, pana la cele mai complexe si mai relaxante, ce pot fi intalnite in birourile marilor companii din tara noastra, acestea sunt realizate de catre designeri foarte priceputi si tind sa aiba forme cat mai abstracte si mai interesante.

Scaunele pentru casa


In realizarea scaunelor pentru case, cel mai des intalnit material este lemnul. Modelele clasice de scaune inca tin capul de afis in bucatariile oamenilor din Romania, chiar daca pe piata au inceput sa apara tot mai multe modele de scaune din plastic sau lemn, in combinatie cu un cadru metalic. Pretul celor din lemn, ii avantajeaza inca pe cumparatori, in cazul celor pe cadru metalic, pretul fiind ceva mai ridicat.

 





Scaune pentru birou

Daca la nivelul scaunelor realizate pentru casa, ponderea este destul de mult indreptata catre scaunele din lemn, in cazul celor de birou predomina modelele cu spatar, din piele, rotative. Acestea sunt cele mai echilibrate, atat din punct de vedere al comoditatii, cat si din punct de vedere calitate / pret. Nu putem sa nu remarcam faptul ca, pentru scaune obisnuite, realizate dintr-un cadru metalic si un material textil simplu, cererea este de asemenea mare, acestea fiind foarte folosite in lucrul cu clientii.

miercuri, 17 aprilie 2013

Amenajari cu buget redus

Amenajari cu buget redus

Tot mai multa lume incerca sa gaseasca varianta perfecte intre ieftin si practic, intre comod si eficient. De aceea, si in materie de mobilier, sunt cautate tot mai mult cele cu un pret acceptabil, dar cu o tenta de modernism si stil. Designerii incearca tot mai mult sa gaseasca combinatia perfecta intre ieftin si calitativ. Astfel ca, foarte multe modele de amenajari interioare la preturi pentru orice buzunar sunt prezente pe la targurile si expozitiile din domeniu.

Amenajarea livingului cu gust


 Pentru a amenaja un living cat mai frumos cu putina, pentru un buget relativ scazut, trebuie sa consultam mai multe oferte, mai multe cataloage, si nu in ultimul rand, sa discutam cu un designer de amenajari, pentru a ne face cateva structuri custom. Se stie ca, in momentul in care modelul este unul custom, pretul poate varia foarte mult in functie de alegeri. Astfel ca, ne putem orienta catre o mobila mai scumpa, combinata cu amenajari mai ieftine, sau invers.
Pentru ca livingul este camera in care, de cele mai multe ori, intreaga familie isi petrece timpul liber, este indicat ca aceasta sa tina capul de afis fata de celelalte camere.

 Amenajarea camerelor de dormit


Cand vine vorba de somn, este de preferat un model cat mai comod si mai practic pentru somn, in dauna look-ului foarte pampos. Pentru a avea un somn cat mai lejer, si pentru a ne putea odihni cu adevarat, este nevoie de un pat cat mai adecvat, o atmosfera in camera ca sa ne ofere linsite. Daca reusim sa avem toate acestea, atunci cu siguranta am reusit ceea mai buna amenajare posibila. Acelasi lucru trebuie sa se intample si in randul celorlalti membrii ai familiei. Este bine ca fiecare sa decida pentru camera in care doarme, ei stiind cel mai bine ce le ofera liniste in timpul somnului.