miercuri, 3 decembrie 2014

MDF sau PAL

Mobila este cel mai important lucru atunci cand vine vorba de aspectul unei locuinte. La achizitionarea acesteia trebuie sa se tina cont de calitate si de materialul din care este confectionata dar si de garantia oferita de producator.


Mobila din PAL melaminat are atat avantaje cat si dezavantaje, avand preturi mici si cu o varietate mare de culori si dimensiuni, durata de folosinta fiind insa foarte scurta.



Nu este foarte greu de recunoscut o piesa de mobilier pentru care s-a utilizat PAL de calitate inferioara (deoarece exista si de calitate superioara, dar se gaseste destul de rar). Densitatea materialului cat si presiunea cu care a fost presat, face diferenta intre o masa care va tine destul de multi ani si una care dupa doi, trei ani se va scoroji, se va umfla datorita umezelii si chiar se va rupe.

Mobila din MDF, care are o mare densitate, poate fi utilizata chiar si in baie, unde exista un nivel de umiditate crescut, insa preturile sunt mai mari decat pentru cea din PAL. In general, din pacate, mobila din MDF, nu este facuta numai din acest material, de obicei doar usile fiind cele in cauza, restul corpului de mobilier fiind din PAL, asadar atentie la reclamele mincinoase care sunt in toate magazinele specializate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu