miercuri, 25 septembrie 2013

Scaunele ergonomice - lux sau necesitate ?

      Datorita preturilor in scadere, scaunele ergonomice de birou nu mai sunt considerate un lux ci mai degraba o necesitate. Pana acum cativa ani, astfel de scaune impunatoare erau utilizate doar de directori de companii si de catre manageri. Astazi, lucrurile nu mai stau chiar asa; oricine isi poate permite achizitionarea unui astfel de scaun.
      Preturile la un astfel de element de mobilier pornesc de la 200 – 300 lei si ajung pana la 2000 – 3000 lei pentru varfurile de gama. Aceste preturi sunt influentate in cea mai mare parte de brand-ul care le produce, materialele folosite la fabricarea lor si design-ul. Ideal este sa gasiti un echilibru intre aceste elemente.
     Mai nou, companiile multi-nationale dar si cele nationale au inceput ample programe de echipare a birourilor cu astfel de scaune ergonomice. S-a dovedit in urma unor studii ample ca angajatii care beneficiaza de astfel de scaune la birou sunt sensibil mai productivi decat cei care nu beneficiaza de astfel de scaune.
     In cazul in care v-ati planificat in viitorul apropiat achizitia unor astfel de scaune directoriale, va sfatuiesc sa testati scaunele respectiv inainte de a le cumpara. Exista cu siguranta un showroom in orasul dumneavoastra care sa va permita acest lucru. Nu va lasati impresionati doar de parerile celor din jur despre confortul unui astfel de scaun. Ceea ce pentru ei inseamna pozitie confortabila, nu este obligatoriu sa fie si pentru dumneavoastra. Cateva sfaturi privind aceasta pozitie sunt:
-          talpile picioarelor sa atinga in intregime podeaua;
-          genunchii sa aiba un unghi de 90 de grade;

-          spatarul sa urmeze forma naturala a coloanei vertebrale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu