joi, 2 mai 2013

Proprietatile de baza ale unei saltele

Proprietatile de baza ale unei saltele

Cand vine vorba de saltelele pentru pat, este indicat sa ascultam cateva indicatii ale specialistilor, si sa tinem cont de proprietatile acestora. Cele mai bune sfaturi sunt date, in general, de cei care vand mobilierul, aveti insa grija ca acesta sa nu aiba un interes material, pentru a vinde un anumit tip de saltele. Orientati-va catre magazinele cu nume, unde personalul este instruit in traininguri de specialitate.

O saltea de o elasticitate in conditii optime, va sustine intr-un mod corespunzator toate partile componente ale corpului pe intreaga durata noptii. Astfel va sprijini mijlocul si zona lombara, aceasta avand o flexibilitate suficienta pentru zona pelviana si cea a omoplatilor.
Cat despre grosimea saltelei, aceasta este bine sa aiba minim 15 centimetri, in timp ce lungimea trebuie sa fie mai mare cu cel putin 10 centimetri decat inaltimea celui care se va folosi de ea. Nu trebuie sa uitam nici de cadrul patului, acesta influentand in mod direct dimensiunea saltelei.
Exista si varianta unor saltele cu doua fete, una pentru vara si una pentru iarna. In cazul in care salteaua nu este pentru cele anotimpuri, un sfat foarte important, este sa intoarceti salteaua odata la 2-3 luni, pentru ca aceasta sa-si mentina proprietatile, somnul dvs. fiind mai linistit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu